Oprema bez koje je teško zamisliti funkcionisanje u kupatilu

Oprema bez koje je teško zamisliti funkcionisanje u kupatilu

Nekadašnje generacije popularije od pre više decenija mogle su da život zamisle ne samo bez određenih elemenata u kupatilu, već i generalno ove prostorije u svom domaćinstvu. Kako je to i više nego neophodnost, vremenom su se razvijali domovi u kojima je jedna od najvažnijih kvadratura upravo ona koja ostane raspoloživa za kupatilo. Bilo da se radi o raskošnim stanovima ili višespratnim kućama, ili garsonjerama, kupatilo se mora urediti u skladu sa savremenim trendovima i elementima koji će olakšati svakodnevnicu – održavanje lične higijene i obezbediti relaksaciju.

U modernom dobu, kupatilo je znatno iznad prostorije koja služi fiziološkim potrebama i održavanju higijene, s obzirom da se mogu videti neverovatno luksuzni i vrhunski opremljeni ambijenti koji garantuju ispunjavanje i najvišeg stepena želja ljudi. Neka domaćinstva poseduju kupatilo koje izgleda poput spa centra, što pruža spoj lepog i korisnog: praktičnog prostora za osnovne potrebe, uz oazu za užitak i odmor kompletnog tela i duha. Mnogo je detalja koji se danas nabavljaju za kupatilo: slavine za lavabo, ogledalo, baterije za tuš kade i kabine, galanterija i slično.

Slavine za lavabo – praktična oprema koja pleni funkcijama

Veoma bitan element za opremanje kupatila, tačnije sanitarije, jesu slavine za lavabo, bez kojih je nezamislivo puštanje tople i hladne vode. Sa spekta dizajna, postoje jednoručne i dvoručne slavine, koje se razlikuju ne samo po estetici, već i po funkcionalnosti. Jednoručne slavine za lavabu su kompaktnije, imaju jednu ručku koja se pokretima u levo i u desno podešava za hladnu, toplu i vrelu vodu.

Dvoručne slavine imaju dve ručke i više podsećaju na retro stilizovanje, što se preporučuje za takav ambijent kupatila. Generalno, inovativne slavine za lavabo mogu imati tastere za pokretanje vode, senzore za reagovanje na približavanje ruku i mnogo drugih tehnoloških rešenja. Takođe, razlikuju se u pogledu dimenzija i pričvršćivanja, pa se mogu nabaviti zidne i samostojeće, sa oblikom u vidu ravne linije, luka, kose i mnoge druge.

Ogledalo – vrhunski dizajnirana rešenja za svako kupatilo

Kao što je teško zamisliti puštanje vode bez slavine za lavabo, dodatno je nemoguće funkcionisati u kupatilu bez ogledala koje je pozicionirano iznad ovih elemenata. Ogledalo je važno za ličnu higijenu, a generalno je i stvar navike pogledati se, našminkati u kupatilu, posebno za dame koje nemaju toaletni stočić u svom domu.

Sa aspekta tehnoloških dostignuća, ogledala koja su danas moderna imaju efektnu led rasvetu, često i sistem uključivanja i isključivanja osetljiv na dodir. I dalje su vrlo traženi kompleti ogledala sa ormarićem ili policom sa strane i drugim kupatilskim nameštajem, kako bi se svaki raspoloživi kvadrat prostora iskoristio na praktičan način. Uz to, dostupne su varijante istog stila ogledala, nameštaja i galanterije u kupatilu, što izgleda perfektno uređeno, čak i kada se radi o sitnicama.

Sanitarije i nameštaj – osnov funkcionalnosti u kupatilu

U svakom kupatilu bitnu ulogu imaju sanitarije, bez obzira da li se govori o kadama, tuš kabinama, wc šoljama klasičnog i konzolnog dizajna, bideu ili lavabou. Uz to, biraju se i komadi kupatilskog nameštaja – police, ormari, komode i mnogo drugih sjajnih rešenja za odlaganje stvari. Koliko god da su sanitarije važne za održavanje lične higijene i generalno osnov postojanja kupatila, nameštaj pruža dodatnu dozu praktičnosti.

U skladu sa raspoloživom kvadraturom, moderan ambijent oprema se džakuzijem ili hidromasažnom kadom za maksimalni užitak relaksacije, uz tuš baterije i slavine koje daju raznovrsne mlazove vode. Takođe, postavljaju se konzolne wc šolje sa vodokotlićem smeštenim u prostoru zida, što estetski ne samo da izgleda sjajno, već i štedi prostor. Danas se u kupatilu može puštati i muzika uz savremene uređaje ili je to deo modernih tuš kabina, zatim uživati u čarima efektne led rasvete, kao i dekorativnim elementima poput biljaka koje daju svežinu. Sve navedeno, u najvećoj meri zavisi od raspoloživog prostora u kupatilu.

Inovativna tehnologija učinila je da kupatilo postane znatno više od prostorije u kojoj se zadovoljavaju potrebe lične higijene, s obzirom na veliki broj praktičnih rešenja uz dozu luksuza. U kupatilu se mogu videti atraktivne slavine za lavabo u rustičnom ili modernom stilu sa sistemom senzora, specijalnim prečišćivačima vode i raznolikom dinamikom mlazova. Pored toga, sanitarije obezbeđuju funkcionalnost, ali i maksimalan stepen relaksacije uz hidromasažna svojstva i tople kupke. Takođe, kupatilski nameštaj je bitan kako sa aspekta estetike i utiska, tako i u pogledu dobijanja potrebnog prostora za skladno pakovanje svih stvari.

U skladu sa raspoloživom kvadraturom, bira se adekvatan nameštaj u kombinaciji sa sanitarijama, prateća galanterija, uređaji i dodatna oprema. Sve navedeno, pokazuje da je oprema koja čini kupatilo vrlo značajna za svakodnevnicu ljudi, održavanje higijene, mir, odmor i komforno uživanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.