Rasveta koja traje u svakom prostoru

Iako se rasveta obično ostavlja za kraj uređenja enterijera, ona je veoma važan element u svakom prostoru. Ne samo da osvetljava prostor, već ima moć da stvori atmosferu, istakne detalje i doprinese ukupnom ambijentu.

U poslednje vreme, sve veću popularnost ima LED rasveta zbog svoje efikasnosti, dugotrajnosti i estetskih mogućnosti. LED rasveta je vrsta rasvete koja koristi LED (Light Emitting Diode) tehnologiju. LED je vrsta elektronskog uređaja koji može emitovati svetlost kada se struja provodi kroz njega. LED diode su male i kompaktne, ali veoma efikasne u pretvaranju električne energije u svetlost.

Još jedna prednost LED rasvete je da ne emituje mnogo toplote kao što to čine druge vrste rasvete. To je zato što LED diode pretvaraju većinu električne energije u svetlost, a ne u toplotu. Ovo je posebno važno jer smanjuje rizik od požara i čini LED rasvetu bezbednijom za korišćenje. LED rasveta koristi se kao osvetljenje za kuću, javnu rasvetu, osvetljenje u automobilima, pogodna je i za izloge, odlično će osvetleti i ordinacije, različite radne površine. Pored unutrašnjih prostora LED rasveta se koristi i kao spoljna rasveta da osvetli spoljašnje prostore kao što su dvorišta, parkinzi, bašte kafića.

Osim toga, LED tehnologija ne emituje štetne UV zrake i ima manji uticaj na životnu sredinu u poređenju sa tradicionalnim izvorima svetlosti poput fluorescentnih sijalica ili halogena.

LED za enterijer

Kada je reč o enterijeru, LED rasveta može doneti brojne prednosti. Prvo, LED sijalice su energetski efikasne i dugotrajne i zato štede električnu energiju i smanjuju troškove. Osim toga, LED rasveta omogućava fleksibilnost u dizajnu enterijera, jer dolazi u različitim oblicima, bojama i jačinama svetlosti. Možete odabrati toplu ili hladnu svetlost, prigušenu ili jaku, u zavisnosti od atmosfere koju želite da postignete u prostoru.

Inspiracija za osvetljenje

Saloni rasvete su mesta u kojima možete da dobijete korisne savete i ideje za upotrebu LED rasvete u enterijeru. Jedan od takvih salona je i Mobiliart, renomirana prodavnica LED rasvete sa bogatim iskustvom i širokim asortimanom proizvoda. U ovom salonu možete pronaći širok spektar LED sijalica, LED panela, traka i drugih rešenja za osvetljenje. Stručni tim Mobiliarta vam može pomoći da odaberete pravu rasvetu za vaš dom ili poslovni prostor, uzimajući u obzir vaše želje i potrebe.

U salonu rasvete dobićete inspiraciju i nove ideje za osvetljenje dnevnog boravka, kuhinje, spavaće sobe ili bilo kojeg drugog prostora u vašem domu. Salon rasvete će vam pomoći da razumete kako pravilno postaviti LED svetla kako bi se istakli određeni detalji ili prostorije u celini.

LED ponuda

Ponuda LED rasvete obuhvata širok spektar proizvoda.

Reflektori: LED reflektori su snažni izvori svetlosti koji se koriste za osvetljenje velikih prostora, spoljašnjih površina ili objekata. Oni pružaju intenzivno svetlo uz minimalnu potrošnju energije. Led spoljni reflektori su dostupni u različitim snagama i uglovima osvetljenja kako bi se prilagodili specifičnim potrebama.

Paneli: LED paneli su ravni, tanki i elegantni izvori svetlosti koji se koriste za osvetljenje unutrašnjih prostora kao što su kancelarije, trgovine, škole, kuće i stanovi. Oni pružaju ravnomerno raspoređeno svetlo sa visokim indeksom reprodukcije boja, što omogućava prirodan izgled prostora.

Plafonjere: LED plafonjere su montažne svetiljke koje se ugrađuju u plafon ili zidove. One mogu biti različitih oblika i veličina i pružaju osnovno osvetljenje prostorija. LED plafonjere su efikasne u potrošnji energije i mogu se kontrolisati putem prekidača ili daljinskog upravljača.