Tri stvari koje treba da znate o stambenim kontejnerima

Tri stvari koje treba da znate o stambenim kontejnerima

U savremenom dobu u kojem živimo u svim sferama življenja traga se za brzim, kvalitetnim i funkcionalnih rešenjima. Upravo jedno od takvih tiče se onog koje se odnosi na dom ili vikendicu, a u pitanju su kontejneri za stanovanje ili vikendice.

Bilo da je reč o domu kao trajnom stambenom prostoru ili vikendici kao privremenom boravištu, kontejneri su se pokazali kao odličan izbor. U svetu se u ove svrhe koriste dugo vremena, dok su kod nas poslednjih godina zabeležili porast potražnje.

Iako se kontejneri obično povezuju sa nekim drugim namenama, kao što su kancelarijski, sanitrani, magancinski, spavaone ili portirnice – oni su praktičnu primenu našli i u vidu stambenih jedinica.

Od čega se prave?

Savremene metode koje se primenjuju u građevinarstvu u kombinaciji sa potrebama modernog načina života koji ljudi vode doveli su do toga da se razvije nešto što odgovara svemu tome. Tako su nastali montažni stambeni kontejneri koji su izrađeni tako da njihova osnovna  dodatna oprema, nacrt izgleda i raposred prostorija omogućavaju da se koriste kao kuća za odmor ili dugoročno stanovanje.

Iako postoje neki standardni modeli, češći slučaj iz prakse jeste da se oni prave po meri, kao dugoročni ili privremeni objekat.

Osnovna konstrukcija napravljena je od čelika, a zidovi, plafon i pod obloženi su izolacionim panelima koji imaju izuzetnu termoizolaciju, ali i dobru zvučnu izolaciju. Na pod se obično stavljaju OBS ploče preko kojih se po želji kupca stavlja laminat ili PVC vinil pod.

Izgradnja i dostava na adresu traju mnogo kraće nego proces kada su tradicionalni načini gradnje u pitanju.

Na kraju ovog segmenta treba dodatni da su u odnosu na konstrukciju, način izgradnje i korišćenja apsolutno ekološki prihvatljivo rešenje.

Funkcionalnost

S obzirom da ove vrste kontejnera predstavljaju modularne objekte koji su lako prenosivi i prilagodljivi sredini u kojoj se postavljaju može se reći da samim tim pružaju komforno i funkcionalno mesto za život ili odmor.

Osnovu predstavlja raspored prostorija, priključak na elektro i vodovodnu instalaciju, utičnice, razvodnu tablu, prozori i vrata (PVC stolarija) i osnovna opremljenost kupatila.

Radi povećanja funkcionalnosti moguće je u svakom trenutku prostor nadograditi i unaprediti sa nečim iz kategorije dodatne opreme poput postavljanja klima uređaja, ugradnje panelnih radijatora, postavljanja komarnika i roletni na prozore, dodavanje nadstrešnice i tome slično.

Opremanjem prostora po sopstvenoj meri i potrebama učiniće ga još prijatnijih i udobnijim mestom za život.

Dostupnost na našem tržištu

Na srpskom tržištu može se naći više firmi koje se bave proizvodnjom kontejnera za razne svrhe, pa tako i stambene. Omogućeno je naručivanje po želji i meri kupaca, a osim prizemlja i nadogradnje objekat u toj visini, moguće je napraviti i jedan sprat. Ponudu možete pogledati ovde.

Moguće je birati spoljnu boju kontejnera, ali i stolariju u odnosu na boju, dimenzije i raspored (vrata i prozora) ili ugradnju nekih dodatnih funkcija, ali sve u skladu sa postojećim standardima i realnim mogućnostima.

Dakle, ova usluga je dostupna i kod nas, povoljna je, predstavlja ekološki prihvatljivo rešenje i brza. Dizajn, dimenzije i konačni oblik zavisi od toga šta kupac želi, a prevoz i montažu vrši specijalno obučeni tim koji će u najkraćem roku uz poštovanje svih očekivanih standarda ispuniti svoj zadatak.

Na kraju, treba napomenuti da firme koje se bave ovim poslom običnu nude i garanciju na svoj proizvod i pruženu uslugu, najčešće u trajanju od dve godine što smatraju dovoljnim vremenskim intervalom da se kupci uvere u kvalitet i dugovečnost.